Alto Rodes House Renovation

Situated in Faro, this traditional building Alto Rodes House, represents a very simple renovation that maintains the original character of this type of construction, merely introducing some modern updates to the obsolete infrastructure and a few basic new materials that do not compromise the identity of the house.

All the stone framework and the entrance door were recovered and kept as a reminder of a time long gone, as well as the type of flooring that, despite the fact that it was replaced, it is of the same kind as the initial one. Only the interior doors and a matching white skirting, along with a completely new bathroom and kitchen equipment and design, were imposed by this renewal, in order to complete an idea of duo-tonal contrast continuity that defines its sober bright image.

The two bedroom typology suffered a slight modification in its social area, were a tiny compartment that divided the kitchen from the living room, was removed, transforming this last two, in one flexible open space. The connection with the small backyard and the rooftop terrace, accessible as well trough the entrance foyer, was maintained, allowing a circulations loop around the more private areas, living them undisturbed.

TAGS
LINKS
FICHA TÉCNICA

Project
Alto Rodes House Renovation

Project Location
Faro, Portugal

Architecture
AAP Associated Architects Partnership

Built up Area
96 sqm

Year
2017

Photography
Rui Palma

Galeria
projetos RELACIONADOS
PUBLICIDADE

Archicad 24

Clique aqui para saber mais.

Webinars Leca®

Inscreva-se!