Apartment Renovation in Armação de Pêra

This project located in Armação de Pêra, Algarve, Portugal, consists in a full remodelling of an existing apartment, for which the client had very precise ideas and several most unusual requirements to be fulfilled.

Despite the fact that the apartment is considerably small, it gathers the conditions for a small family to live all its programmatic areas comfortably, without threatening the hypotheses of various and simultaneous types of use, overcoming the needs of its dwellers. Its simple straight lines layout results from the idea of an extremely flexible social area that contains the foyer, the kitchen, the living room and the library, which is also a place to exhibit some personal items, with which the client revels him self to be a Pop Art and Comics collector, enthusiast and connoisseur.

Both of the bedrooms are next to each other, easy to enclose from the rest of the house, guaranteeing the needed privacy to rest just by sliding a panel door. In the case of the master bedroom, which has a glass wall to the living room that widens the two areas, the closure of a system of curtains, placed inside the bedroom, completes the full physical and visual separation from the other parts of the apartment.

TAGS
LINKS
FICHA TÉCNICA

Project
Apartment Renovation in Armação de Pêra

Project Location
Armação de Pêra, Silves – Portugal

Architecture
AAP Associated Architects Partnership

Built up Area
100 sqm

Completion Year
2013

Photography
Sónia Arrepia

Galeria
projetos RELACIONADOS
PUBLICIDADE

Goma by Flowco

Azulejos ecológicos fabricados em Portugal