Seehof

The Hotel Seehof is located on a high plateau near the village of Naz-Sciaves near Bressanone (IT) by the small natural lake “Flötscher Weiher”.

In 2017 this family-run hotel underwent major renovation and extensions, with an entire restyling. 16 new suites, the new pool and wellness area, directly on the lake correspond with the new design and management concept: to place nature and the recreational value as the point of focus.

ALPINE & MEDITERREAN

The location in the middle of the mountains gives the hotel an alpine character with a Mediterranean flair. The main building is reminiscent of a stately residence in the countryside; Deep loggias, as open spaces, visually enlarge the suites and thus intensify the special connection with nature. The new rough, earth-colored plaster combined with the new clear, horizontal wooden structure gives the hotel a noble appearance.
“The wooden façade and its rough surface are related to the environment, with a focus on incorporating regional materials. The communication with the lake – important characteristic and name of the hotel – is deliberately staged here.” – Stefan Rier

CELEBRATING THE NATURE

The new spa area with pool and sauna area connects structurally with the surrounding landscape and impressively opens up with its irregular potholes and pergolas through large panorama windows towards the lake.
Directed views from the interior into the surrounding grounds, as well as inside open areas, so-called patios, concisely convey the feeling of being in a large park.
The design of the outdoor areas also plays an important role. A natural unity was created here, in which the space can be walked through on different paths. Contemplative dwellings are spread around the lakeshore.
viale Druso 231, 39100 Bolzano – Zionskirchstr 56, 10119 Berlin – T +39 0471 1880941 – www.noa.network – press@noa.network
The combination of the architecture with the surroundings is most impressive here: the oblique, green roofs of the spa can be used for sunbathing, while this green area seamlessly transitions into the surrounding forests and fruit orchards. Architecture becomes landscape and landscape architecture.
The location of the heated outdoor pool affects the user as well as the extension of the bathing pond. The water level of the lake is on the same level, so that the infinity channel connects visually with the lake to an infinite water surface.
The interplay between architecture and interior design creates a holistic design in which guests and the recreation are celebrated within nature.

THE RED THREAD

The new interior design deals with the history of the place and incorporates it into the design.
In 1958, Jakob Auer, grandfather of the landowner, founded the so-called soil improvement consortium on the Naz-Sciaves apple tree plateau, in order for the traditional cultivation of apple trees to be intensified. The widely used water pipes used at the time become an inspiration for the interior design. Copper pipes, which can be seen throughout the house, are consciously accentuated as a design element: in the bedrooms; the lamps, small tables, bathroom fittings and wardrobe hooks. In the spa-reception area pipes form an extraordinary view on the wall and ceiling.

Special attention and incorporation of natural materials from the surrounding environment, was a focus point in the interior design.

Wood, linen, stone, braided furniture and accessories in combination with bright, discreet colors correspond to the natural concept of the new Seehof.

TAGS
LINKS
FICHA TÉCNICA

Project
Ötzi Peak 3251m

Location
Naz-Schiaves, Italy

Architecture
noa* network of architecture

Interior Design
noa* network of architecture

Intervention
Conversion and new construction

Photographs
Alex Filz

Year
April 2017

Galeria
projetos RELACIONADOS
PUBLICIDADE

Registe a sua Empresa

Crie a sua conta gratuitamente e promova os produtos da sua empresa.