Divino Salvador Church

An open door.

The project was born from the study of the liturgical Christian space evolution and from an attentive look and comprehension of the complex morphology of the intervention site. A base built by a granite wall extends from the surroundings, sustaining the temple. A courtyard separates functionally the Main Hall from the Church, like an exterior antechamber which inspires the users to silence and recollection. At the courtyard stands out the sky, the sound of the magnolia leaves swept by the wind and the running water. A glass door invites anyone who enters the courtyard to be part of the big Christian family. Inside, presbytery and assembly rise up forward God through the large vertical clerestory which draws the passion of Christ on the walls with a light and shadow painting. The Mortuary Chapels open themselves for the old churchyard, conferring unity to the old street profile.

TAGS
LINKS
FICHA TÉCNICA

Project
Divino Salvador Church

Location
Freamunde, Portugal

Lead Architect
Vítor Leal Barros

Team

3D images: Pedro Fernandes | Vítor Leal Barros

Architecture Modeling: Manuel Gaspar

Consultants: Sopsec | Jofebar | Indelague | Logacústica | Louproj – Nuno Silva Eng.º | Filipe Ferreira Eng.º | Orlando Sousa Eng.º | Marco Oliveira Eng.º

 

Photography
Alexander Bogorodskiy – Photoshoot.pt

Gross Built Area
2615m²

Construction year
2019

Galeria
projetos RELACIONADOS
PUBLICIDADE

Registe a sua Empresa

Crie a sua conta gratuitamente e promova os produtos da sua empresa.

𝗣𝗼𝗿𝘁𝘂𝗴𝗮𝗹 𝗖𝗢𝗻𝗩𝗜𝗗𝗮 𝗧𝗼𝗱𝗼𝘀

Uma ação informal por um bom motivo